Møbelcirklen - den første af sin slags i Danmark

Kunde

Møbelcirklen
Randers Kommune

Hvad vi har lavet

UI/UX Design + Laravel systemløsning

Webshop

Custom Laravel

Website

Mobelcirklen.dk

Nyudviklet digital systemløsning til intern møbelgenbrug i Randers Kommune

Bag om Møbelcirklen
Møbelcirklen er et cirkulærøkonomisk initiativ i Randers Kommune, hvis primære formål er at cirkulere og genbruge brugte møbler fra kommunens afdelinger og arbejdspladser. Kort fortalt dækker konceptet bag Møbelcirklen over en intern online møbelwebshop, hvor der er mulighed for at opkøbe brugte møbler og inventar fra kommunens afdelinger, som så kan få nyt liv andetsteds i kommunen.

Genbrug giver besparelser
Projektet er organiseret af Jobcenter Randers Erhverv, og blev implementeret som en del af Randers Kommunes budgetaftale 2021-2024. Selve projektet blev officielt startet 1. marts 2021, og Møbelcirklens officielle åbningsreception løb af stablen den 24. juni 2021. Målet er en besparelse på min. 1 mio. kr. ved udgangen af 2021, og selvfinansiering af konceptet efter det første år. Siden Møbelcirklens åbning i juni 2021, har der medio januar 2022 været en samlet besparelse på over kr. 1,4 mio. Dermed er målsætningen om besparelse af 1 mio. kr. ved udgangen af 2021 nået med en margin på hele kr. +400.000.

Møbelcirklen er unik som koncept og det første af sin art i Danmark. Projektet kan ses som et innovativt bæredygtighedsinitiativ med sociale, økonomiske og klimamæssige gevinster. Møbelcirklen er udviklet ud fra Randers Kommunes nye indkøbspolitik, FN’s Verdensmål samt et ønske om at kombinere bæredygtighed med skabelse af jobs. Ligeledes vil konceptet medvirke til at nedbringe kommunens CO2-aftryk.

På møbelwebshoppen kan brugere og medarbejderne i hele kommunen motiveres yderligere til at benytte løsningen, ved at de løbende kan følge med i, hvor meget inventar der er cirkuleret internt i kommunen, og hvor store besparelser Møbelcirklen og deres egen indsats er med til at generere. Derved er medarbejderne selv med til at gøre en forskel og indføre en bæredygtig praksis på deres arbejdsplads.

Møbelcirklen skaber fleksjobs med fokus på socialt ansvar
Hovedparten af Møbelcirklens medarbejdere består af borgere på kanten af arbejdsmarkedet, men som er effektive og fungerer godt i jobs på færre timer. F.eks. er flere fleksjobbevilligede borgere ansat i fleksjob hos Møbelcirklen. På denne front har Møbelcirklen dermed også fokus på socialt ansvar.

SideWalk-case_GjessinggaardGods_desktop-mockup

Møbelcirklen har fokus på 4 af FN’s Verdensmål

Møbelcirklen har særskilt fokus på at opfylde 4 af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

De 4 Verdensmål er:
Verdensmål 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst
Verdensmål 11 – Bæredygtige byer og lokalsamfund
Verdensmål 12 – Ansvarligt forbrug og produktion
Verdensmål 13 – Klimaindsats

Møbelcirklen opfylder 4 af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

SideWalk-case_Mobelcirklen_iphone-mockup

Brugervenlig systemløsning udviklet i Laravel

Enkelt og overskueligt design
Systemet bag Møbelcirklen er opbygget efter et rent ”keep it simple” princip. Målsætningen har været at skabe en overskuelig frontend med et brugervenligt design og en digital systemløsning, hvor det er nemt og genkendeligt for brugerne at bestille.

Intuitivt og simpelt backend system
Bagved ligger der en backend, hvor systemløsningen er udviklet så intuitivt og enkelt som muligt, så det er let at bruge. Her kan de medarbejdere, der administrerer Møbelcirklen nemt logge på og oprette kategorier, produkter, tekster, billeder, mv. Ligeledes er der mulighed for behandling af indkomne ordrer.

Laravel Open Source FrameWork
Systemet er kodet i et fleksibelt Laravel open source framework / system, som kan tilpasses efter individuelle krav og behov. Et Laravel system giver stor fleksibilitet og mulighed for en skræddersyet løsning med optimeringsmuligheder. Med Laravel er det muligt at arbejde med mange forskellige specialiserede udviklingsprojekter som f.eks. Møbelcirklen, når ønsket er mere end blot en standardløsning.

SideWalk er godkendt som leverandør til den fælleskommunale Serviceplatform

I forbindelse med Møbelcirklen har SideWalk en databehandleraftale med Randers Kommune. Al data der ligger i Møbelcirklen er ejet af Randers Kommune.

Foruden den unikke systemløsning, som SideWalk har leveret, er vi ligeledes nu på den fælleskommunale Serviceplatform. Det betyder at vi som webbureau er godkendt som leverandør, og i princippet kan koble med samtlige 98 kommuner i Danmark.

Lettere administration ved hjælp af integrationer
SideWalk er pt. i gang med at koble systemet på den fælleskommunale infrastruktur – Digitaliseringskataloget. Herved kan vi få adgang til og berøring med kommunernes snitflader som f.eks. SF1500 organisation. Det betyder lavpraktisk, at vi kan logge kommunens brugere på via deres almindelige login. Herved kan vi automatisk få adgang til brugerernes afdeling,
EAN-nummer, m.m. Ligeledes vil en bruger, der stopper i kommunen, heller ikke kunne anvende Møbelcirklen efterfølgende. Dette sikrer, at systemet mht. brugere stort set er vedligeholdelsesfrit.

Næste step for Randers Kommune bliver integration med deres økonomisystem via en anden snitflade. I princippet er der mulighed for integration til alle kommunens systemer / snitflader. Det integrerede Laravel-system kan også implementeres uafhængigt af integrationer.

Kontakt os

Lad os tage en uforpligtende snak

Ronny_Dohm_CEO_SideWalk

white paper

Få succes med dine annoncer!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hent vores White paper, som giver dig hjælp til succes med dine Facebook- og Instagram ads. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.