Bag om Gjessinggaard Gods
Ét af de bedste barokanlæg i Jylland finder man ved Randers. Gjessinggaard Gods kan dateres helt tilbage til vikingetiden, hvor kong Harald Haarderaad tog to vikingesøstre til fange på det sted, hvor godset ligger i dag. Siden har stedet været beboet af mange skiftende ejere, men det var amtsforvalter for Silkeborg, Dronningborg og Mariager amter, Hans Folsach, som i 1747 rev de gamle bygninger ned og opførte den smukke trefløjede hovedbygning.
Sønnen Christian Michael Folsach blev adlet i 1760, og i den forbindelse indrettede og udsmykkede han den store sal, som den ser ud i dag, med møbler og kongemalerier.
Efter at have værnet om stedet i otte generationer, overdrog kammerherre Hans von Folsach i 1977 ejendommen til Peter greve Bernsdorff, som i dag bor på godset med sin hustru og to børn. Familien har delt deres tid mellem Danmark og Afrika, da Karin Bernsdorff er født og opvokset i Zimbabwe, men i dag er de på Gjessinggaard for at blive, så børnene kan etablere deres rødder i Danmark.
Visionen
Gjessinggaard er en moderne institution som bygger på en bæredygtig fremtid i håbet om, at kommende generationer overtager et gods i endnu bedre ‘form’ – et hjem de kan være stolte af. Med et digitalt visitkort byder Gjessinggaard os indenfor. Er du turist eller jæger, elsker du naturen og historiske bygninger – eller har du bare lyst til at skyde lerduer for sjov? På godset lægges der vægt på biodiversiteten og dyrelivets trivsel i den smukke natur, der omkranser godset og danner rammen for forskellige former for jagt samt land- og skovbrug.
Besøg Gjessinggaard Gods’ nye hjemmeside her.