Nyhed fra Meta: Børn og unge kan nu få stoppet deling af intime billeder

Take It Down: Få stoppet spredningen af intime billeder

Kan man forestille sig noget mere skræmmende eller krænkende end at få delt intime billeder eller videoer på internettet? Uanset om der er tale om seksuelt eksplicit materiale, der involverer dit barn, et familiemedlem eller en du kender, så er der nu håb i forhold til at få materialet fjernet. 

Det er en voldsom overtrædelse af privatsfæren, og specielt for unge kan det være enormt skræmmende og overvældende, at få delt intime billeder mod deres vilje, og det kan få alvorlige konsekvenser for den krænkede. 

Nu er der udviklet et værktøj og en platform, der skal være medvirkende til at mindske dette problem, og for at tage kontrollen tilbage. Take It Down, der er udviklet i et samarbejde mellem Meta og NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), har til formål at mindske spredningen af intime billeder og videoer af børn og unge under 18 år.

Take It Down kan benyttes af unge under 18 år, deres forældre, betroede voksne eller voksne, der har mistanke om eller er bekymrede for spredningen af intime billeder og videoer taget af dem selv, da de selv var under 18 år.

Hvordan virker "Take It Down"?

Steps 01.

Vælg billederne

Vælg de billeder eller videoer på din enhed, som du vil have fjernet, og klik på "Get Started" (kom i gang) inde på "Take It Down"-hjemmesiden.

Steps 02.

Digitalt fingeraftryk

For hvert billede eller video vil "Take It Down" generere en kode eller digitalt fingeraftryk, der kan bruges til at identificere billedet eller videoen. Dit billede eller din video bliver på din enhed og uploades ikke.

Steps 03.

Sikker liste

Det digitale fingeraftryk føjes til en sikker liste, der vedligeholdes af NCMEC, og som kun deles med onlineplatforme, som har accepteret at bruge denne liste til at scanne deres websteder og apps for brugen af dit indhold.

Steps 04.

Indhold fjernes

Hvis en online platform registrerer et billede eller en video på sit offentlige websted, der matcher dit indholds digitale fingeraftryk, vil det blive slettet og delingen stoppes.

Steps 05.

Konsekvenser for brugeren

Hvis indholdet postes i fremtiden, kan det sætte en blokering på den sociale mediekonto, der blev brugt ved deling.

Hvor dækker "Take It Down"?

Indtil videre dækker platformen billed- og fildeling på følgende sociale medier og sites: Facebook, Instagram, OnlyFans, Pornhub, TikTok og yubo. Med tiden kan man dog forvente at flere selskaber vil blive indlemmet i Take It Down-platformen.

Take It Down er tilgængelig for alle globalt, og det er nemt at komme i gang.  

Per Winkel_SideWalk

De bedste hilsner

Per Winkel