5 tips til content marketing: Sådan genbruger du dit indhold

Tips til content marketing_Sådan genbruger du dit indhold

Det er let at blive grebet af jagten på nyt indhold. Nye blogindlæg, nye videoer, nye opslag. Men midt i content-hamsterhjulet glemmer mange, at gammelt indhold sagtens kan genbruges. 

Hvis du har haft en blog eller hjemmeside i nogle år, ligger der sikkert en masse artikler, som engang trak trafik og leads – men som nu er gledet lidt i baggrunden. Det betyder ikke, at de er værdiløse. Tværtimod. Med den rette strategi kan du få dem til at performe igen. 

Hvad er content marketing?

Content marketing handler i sin essens om at tiltrække, engagere og fastholde din målgruppe ved at skabe og dele værdifuldt indhold. Det kan være alt fra blogindlæg og videoer til e-bøger og podcasts – så længe det skaber værdi for modtageren og understøtter din forretning. 

Frem for at skubbe reklamebudskaber ud, er målet med content marketing at hjælpe dine potentielle kunder. Du bygger relationer og tillid ved at være relevant og brugbar – og på den måde bliver du det oplagte valg, når kunden er klar til at købe. 

Når du genopfrisker gammelt indhold, arbejder du stadig inden for rammerne af content marketing. Du sikrer blot, at det indhold, du allerede har brugt tid og kræfter på at skabe, fortsat er opdateret. 

5 tips til at genbruge indhold

Her får du en konkret guide til, hvordan du effektivt opdaterer og genbruger gammelt indhold, så det igen bliver relevant for både søgemaskiner og læsere. 

1. Start med et overblik

Før du kan optimere, skal du vide, hvad du har at arbejde med. Gå dit gamle indhold igennem og stil dig selv spørgsmål som: 

  • Hvilke indlæg genererer stadig trafik? 
  • Er der nogen, der engang performede godt, men som nu er dalet? 
  • Hvilke søgeord rangerer de på – og er de stadig relevante? 

Værktøjer som Google Search Console og Google Analytics kan gøre det nemmere for dig. De hjælper dig med at identificere både muligheder og faldgruber. 

2. Undgå content decay

Content decay sker, når et ellers godt og relevant blogindlæg langsomt mister trafik over tid. Ikke fordi det er dårligt, men fordi det ikke længere matcher søgeintentionen, bliver overhalet af konkurrenter eller mangler opdateringer. Vi har samlet vores forslag til, hvordan du undgår content decay: 

Overvåg løbende
Brug Google Search Console eller andre værktøjer til at identificere indhold, der mister trafik eller falder i placeringer. Lav eksempelvis en månedlig eller kvartalsvis gennemgang, hvor du spotter tendenser og sætter ind i tide. Særligt fokusér på sider, der tidligere har haft god trafik – her er potentialet størst.
Jævnlige opdateringer
Små opdateringer som nye statistikker, opdaterede eksempler, udskiftning af billeder eller bedre overskrifter kan gøre en stor forskel. Både Google og læserne elsker friskt indhold. Gør det til en fast del af din indholdsplan at vedligeholde udvalgte artikler.
Sammenflet nyt og gammelt indhold
Når du publicerer nyt indhold, så sørg for at linke til relaterede ældre artikler – og omvendt. Det hjælper ikke kun brugerne med at finde mere relevant læsning, men signalerer også til Google, at dit ældre indhold stadig er en aktiv del af dit website. Det styrker intern linkstruktur og forlænger levetiden på dine gamle blogindlæg.

3. Læsevenlighed

Selv det stærkeste indhold kan miste sin effekt, hvis det ikke er til at overskue. Sørg for at dele lange tekststykker op i korte afsnit og brug tydelige overskrifter, så læseren hurtigt kan finde rundt. Punktopstillinger hjælper med at fremhæve vigtige pointer og gør indholdet lettere at skimme.

Tilføj også relevante billeder, grafer eller infografikker, der støtter dine budskaber visuelt – det gør læseoplevelsen mere engagerende. Husk desuden at optimere metatitler og -beskrivelser, så indlægget både fanger opmærksomheden i søgeresultaterne og fremstår aktuelt og relevant.

4. Genudgiv som noget nyt

For at få fuldt udbytte af dit indhold, kan du genlancere det, som var det nyt. Mange virksomheder undervurderer, hvor kraftfuld en relancering kan være, især hvis indholdet allerede har en positiv historik og autoritet i søgemaskinerne. Vi har samlet 4 måder, du kan relancere på. 

Nyhedsbreve

Du har måske brugt tid på at skrive et nyhedsbrev, tilpasse layout og sikre, at det skaber værdi – men hvad nu, hvis en stor del af modtagerne aldrig fik det læst?  

Det er her genbrug giver mening. I stedet for at lade indholdet dø i indbakken, kan du sende det igen – med en ny emnelinje, måske en anden intro, og på et andet tidspunkt.  

Det kræver en minimal indsats, men kan give markant bedre rækkevidde og engagement. Det handler ikke om at spamme, men om at arbejde strategisk med det indhold, du allerede har skabt. 

Ny udgivelsesdato

Opdater datoen på dine blogindlæg, så de fremstår som nye i oversigten. Det kan give indlægget et boost i søgemaskinerne, og det føles aktuelt for læserne. Husk dog at gøre det med omtanke – indholdet skal rent faktisk være blevet væsentligt opdateret, for at det giver mening. 

Sociale medier

Når du har opdateret dit indhold eller andet værdifuldt content, er sociale medier den oplagte kanal til at få det ud til en bredere målgruppe. Men i stedet for blot at dele et link og skrive “nyt på bloggen“, kan du tænke kreativt og variere din formidling. 

Det øger chancen for, at flere stopper op og engagerer sig. Derved kan én opdatering blive til flere stykker content, hvis du tilpasser det til mediets format og din målgruppes adfærd. 

Saml dit bedste indhold

Har du flere blogindlæg, guides eller nyhedsbreve om beslægtede emner? Så lav en “best of”-samling eller roundup-artikel, hvor du samler de bedste tips, værktøjer eller perspektiver ét sted.

Det gør det nemmere for dine læsere at få overblik – og giver dig en naturlig anledning til at genbruge og relancere ældre indhold på ny. 

5. Tilføj brugerfeedback

Har du fået kommentarer, spørgsmål eller tilbagemeldinger på dit indhold – enten direkte, via sociale medier eller i supporten? Så brug det aktivt. Opdater dine indlæg med afklarende svar, ekstra pointer eller eksempler baseret på, hvad dine læsere efterspørger. Det viser, at du lytter, og det gør dit indhold endnu mere relevant og brugbart. Samtidig kan det forbedre chancen for, at indlægget bliver delt eller linket til, fordi det adresserer reelle behov og spørgsmål. 

Skal vi hjælpe med dit indhold?

Hvis du er klar til at få mere ud af det indhold, du allerede har skabt, er vi klar til at hjælpe dig med at genopfriske, optimere og genaktivere det – så det igen skaber værdi.

Vi hjælper dig med at finde de skjulte guldklumper i dit eksisterende indhold, forbedre performance og sikre, at dine budskaber bliver set, delt og fundet – både af brugere og søgemaskiner.

Jesper Wiveson Nielsen - SEO specialist

Jesper Wiveson Nielsen

SEO Specialist